Keskustelufoorumi - seksikeskustelu


Näytä seuraava aihe
Näytä edellinen aihe
Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Seksitreffit Seksikeskustelu Foorumin päävalikko  ~  Amatöörit

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
Kirjoittaja Viesti
<  Amatöörit  ~  Kuvauksien valaistuksesta?
Peedro
LähetäLähetetty: 14.7.2006, 10:17  Vastaa lainaamalla viestiä
Vieras





Eli millasta valaistusta kannattaa käyttää kuvatessa sisätiloissa videokuvaa sekä stil kuvia ottaessa? Kelpaako ns. raksavalot eli sellaiset halogeenit (500w,300w150w) tähän tarkoitukseen? Kannattaako niitä valoja yrittää suodattaa jollain, ku olen kuullut joidenkin käyttävän siinnä valon edessä esim. valkaistua leivinpaperia jonka tarkoitus olisi jakaa valoa tasaisemmin ja poistaa siitä keltaisuutta? Pitääköhän tuo paikkaansa? Vai kannattaako laittaa katto täyteen loisteputkia?
Takaisin alkuun
Härski
LähetäLähetetty: 14.7.2006, 11:04  Vastaa lainaamalla viestiä
Horst Nussbaum, poketuottaja


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 2878

Toi vaatii sitä kuvaajan silmää, minkä verran missäkin tilanteessa tarvii valaistusta ja sen oppii vain harjoittelemalla ja kokeilemalla, eli kuvaa testikuvia ja testivideota ja koita katsoa kriittisesti ja verrata hyvään materiaaliin.

PItää tosin muistaa että amatöörimateriaalissa ei odoteta olevan erityisen hyvä valaistus, mutta ei se toki haittaa, päinvastoin.

Videokuvauksessa valon tarve on huomattavasti vähemmän kuin stillkuvauksessa ja tämä on usein isoimpia ongelmia jos molempia halutaan samasta setistä ottaa.

Jos on normaalisti hyvin valaistu huone niin se usein riittää amatöörikuvaukseen, mutta stillikuvat tarviiaina runsaasti valoa. Melkeimpä salaman käyttö on usein stilleissä ainoa vaihtoehto, koska on niin tajuton homma järjestää valoa muuten riittävästi.

Jos budjetti on pieni niin noi raksavalot on ihan ok, ne on niin halpoja ja niihin voi ostaa eritehoisia halogenipolttimoita. Ne vain aintaa vähän kellertävää valoa, että kannattaa laittaa sinistä kelmua eteen.

Mutta raksavalot (halogenit) tuottaa sikana lämpöä, eli parempi olisi ostaa sellaiset maalarinvalaisimet jotka maksaa hieman ehemmän ja on loisteputkilla, nihin myös kun laitat sinistä kelmua eteen niin ei ole pelkko että se sulaa.

Sitten kun aletaan ostamaan valokuvaukseen tarkoitettuja valaisimia niin hinta pompsahtaa niin että hirvittää ja yhtäkkiä valaistukseen on kulunut enemmän rahaa kuin sun kameraan ja objektiiviin vaikka sekin olisi erityisen hyvätasoinen.

Valaistukseen muuten kannattaa nyrkiisääntönä käyttää saman verran rahaa kuin kameraan, tai enemmän, niin pysyy tasapainossa.

Mutta kehoitan aloittamaan vaikka noilla rakenustyömaille tarkoitetuilla maalarinvalaisimilla jotka siis on loisteputkivalaisimia mutta siirrettäviä, ne ei tuota niin lämpöä eikä polta sulakkeita niin helposti jos laittaa monta.

TIetenkin jos teet omaa studiota, niin kattoon toki kannattaisi laittaa loisteputkia jotka antaa kohtuu sinistä (valkoista) valoa, mutta ei ne mitään ammattitason laitteita ole.

Jos ei ole isoa kokemusta niin kannattaa ehkä aloittaa noin edullisilla välineillä.

Tärkein sääntö kai valaistuksessa on se, että on parempi laittaa paljon heikompia valonlähteitä kuin paria voimakasta, ja noita pehmentäviä kalvoja mitkä on ei-ammatitkuvaustarvikkeita kannattaa hankkia ja kokeilla, koska ne on niin edullisia ja aina pehmeämpi valo on parempaa, ellei sitten jotain ihme-efektejä haluta.

Mutta videonkin voi ylivalaista niin että ihmisten iho "palaa puhki" videolla, eli kannattaa aina testata ja harjoitella.

_________________
"Ahneen loppu on kultainen"
-- vanha suomalainen sananlasku
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras
LähetäLähetetty: 14.7.2006, 21:39  Vastaa lainaamalla viestiä






Minusta kannaattaa lukea vähän valkotasapainon sääsöistä ja sätää ne manuaalisesti, koska valon laatu vaikuttaa kyseiseen säätöön..
Takaisin alkuun
Härski
LähetäLähetetty: 14.7.2006, 22:58  Vastaa lainaamalla viestiä
Horst Nussbaum, poketuottaja


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 2878

^ Joo, toi on totta, kameroiden manuaalit kannattaa tutkia ja lukea kuvausoppaita ja harjoitella käytännön tilanteissa valkotasapainon säätö, se on keskeistä.

Ja unohdin edellisestä että sekavalaistus on usein tosia vaikea. Jos on vähän luonnonvaloa ja sitten lisää sitä vaikka jollain halogenivaloilla niin niiden värit on erilaiset, kun kuvaaja siirtyy, niin ihmisten ihon väri muuttuu, riippuen siitä kumpi valo osuu enemmän sillä hetkellä.

Eli siksi valkotasapainon säädön lisäksi pitäisi valaistuksen olla tasalaatuista, muuten tulee kiire säädellä kameraa.

Tätä kun kuvattiin http://www.seksitreffit.net/privaattivideot/teinivideo11/ kävi juuri niin että oli luonnonvaloa mitä täydennettiin keinovalolla ja ihmisten ihonvärit muuttuu videolla sinisestä punaiseen kun kuvaaja siirtyy. Eli videokamera oli automaatilla muttei se pysynyt mukana kun osa valosta tuli ulkoa ja osa valaisimesta.

Eli valaistusopin yhtälä on seuraava:

luonnonvalo + keinovalo = ongelma

_________________
"Ahneen loppu on kultainen"
-- vanha suomalainen sananlasku
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peedro
LähetäLähetetty: 17.7.2006, 14:51  Vastaa lainaamalla viestiä
Vieras





Kitos vinkeistä. Tarkoitus ei oo rakentaa mitään erityistä studiota vaan ihan omaan makuuhuoneeseen tai myös muihin huoneisiin siirrettävää valaistusta. Pitänee kokeilla noita maalarinvalaisimi ja yrittää perehtyä vahän tohon kameran valkotasapainon säätöön. Mitähän materiaalia tuo sininen kelmu voisi olla? Jotain kontaktimuovia tai vastaavaa? Vai löytyykö elmukelmua jostain sinisenä?

Toisaalta voisin saada edullisesti työpaikaltani loisteputkivalaisimi jotka vaihdettiin juuri johonkin uudempiin malleihin, mutta ongelmana on tuo siirreltävyys.

Kysymys viellä Härskille. Onko teiltä mahdollisuus saada kuvaajaa oman filmin tekoon, jonka tarkoitus ei ole ainakaan viellä päätyä julkaistavaksi?
Tietysti korvauksesta keskusteltaisiin sitten tarkemmin, mutta teettekö yleensäkkään sellaisia kuvauksi jotka ei päädy julkaistavaksi?
Takaisin alkuun
Härski
LähetäLähetetty: 17.7.2006, 22:54  Vastaa lainaamalla viestiä
Horst Nussbaum, poketuottaja


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 2878

Peedro kirjoitti:
Mitähän materiaalia tuo sininen kelmu voisi olla? Jotain kontaktimuovia tai vastaavaa? Vai löytyykö elmukelmua jostain sinisenä?
...
Kysymys viellä Härskille. Onko teiltä mahdollisuus saada kuvaajaa oman filmin tekoon, jonka tarkoitus ei ole ainakaan viellä päätyä julkaistavaksi?

Siniseen kelmuun vähän arvokas ratkaisu on ostaa valokuvaustarvikkeita tai valokuvausvalaisimia myyvästä liikkeestä tai tukusta sinistä kelmua joka on juuri tuohon tarkotettua ja päästää hyvin valoa läpi. Sitä on monen eri vahvuisena sinisenä. Varmaan mikä tahansa läpikuultava muovi kelpaa joka on sinertävää, mutta ei varmasti päästä ihan niin paljon valoa läpi. Voihan sitä etsiä askarteluliikkeistä ja paperikaupoista, voisi tärpätä.

Valitettavasti meillä ei kuvaajia riitä filmien tekoon jotka ei tule meille jakeluun.

_________________
"Ahneen loppu on kultainen"
-- vanha suomalainen sananlasku
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bravo
LähetäLähetetty: 25.8.2006, 19:15  Vastaa lainaamalla viestiä
Halukas


Liittynyt: 03 Mar 2005
Viestejä: 3
Paikkakunta: Vantaa

Jos omistaa kameran(valokuva) missä on mahdollista kuvata RAW tiedostomuotoon niin valotuksen laadulla ei niinkään ole väliä. Siis näin amatöörikuviin.
RAW kuvissa valkotasapaino on säädettävissä helposti ja laadun käsrimättä. Mutta kannattaa tieysti muistaa että ei se oikea valkotasapaino ole aina se paras. Kellertävä kuva tuo tunnelmaa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Razorblade
LähetäLähetetty: 3.12.2006, 20:56  Vastaa lainaamalla viestiä
Seksialan argumentikko


Liittynyt: 03 Jou 2006
Viestejä: 6
Paikkakunta: Tampere

Lisäksi suosittelen melkein aina käyttämään Zebraa videokameran valikosta. Pystyt kuvattaessa näkemään tarkoin, milloin kuva palaa puhki ja tehdä tarvittavat muutokset kameran aukon koolle tai vastaavasti muuttamaan valaistusta.

Tosin kaikissa kameroissa ei tuota ominaisuutta taida olla, mutta lähes kaikki semi-pro kamerat sisältävät ominaisuuden.

Ja kamera ehdottomasti manuaalisäädöille Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vieras
LähetäLähetetty: 28.1.2007, 1:46  Vastaa lainaamalla viestiä






Pari pointtia valaistukseen:

Jos raksilamput löytyvät jo omasta takaa niin pistä ne osoittamaan valkean kohteen kautta kuvauspisteeseen.

Mieluiten siten, että minimissään kaksi sivuilta ja yksi esim katon kautta heijastuen.
Tällä välttää suurimmat hotspotit joista kuva helposti palaa puhki ja kontrasti säilyy tasaisempana.
Sijoittelu täten jotta kuvaajan/kuvattavan varjo ei muodosta kuoppia kohteeseen.

Valon määrä on yleensä riittävä kun tuntuu liian kirkkaalta silmään. (Tosi iso peukalosääntö, mutta tuskin kannattaa alkaa neuvomaan keskiharmaan avulla aukkokoon määrittämisestä). Puhkipalamista tuskin kannataa pelätä, kaksi tummaa hahmoa jotka törmäilevät rytmikkäästi toisiinsa mustalla taustalla on todennäköisempää.

Mikäli tulos näyttää omituiselta ja värit vääristyneeltä oranssiin/punertavaan, niin voi kokeilla kääntökalvoja. Valon väri määritetään kelvineinä( esim. kynttilä jotain 1kK, halogeeni/rakennusvalot about 2,5kKja päivänvalo 5kK) Eli hae sinertävää kääntökalvoa (ctb) paikallisesta tapahtumatekniikan liikkeestä. TFP/Discodesign Tampereella, Moving Light/Filmfotographerna Helsingissä. Sks.fi auttaa.
Maksaa jotain muutaman euron arkki.
Osta samalla jotain frost/silkkikalvoa kun olet käymässä ja laita sitä kääntökalvon kanssa valonlähteeseen.
Hajoittaa valoa lisää joka vähentää muodostuvien varjojen terävyyttä.

Kiinnitä kalvot ilmastointiteipillä tai rautalangalla. Ei siis palavia maalarinteippejä 90C° valaisimeen.
Ja missään nimessä ei jotain sinistä pirkka-kontaktimuovia.

Huolehdi, että valaistus on yhtälainen kauttaaltaan. Eli jos auringonvalo on päälähde niin sinertävää kalvoa valaisimiin tai jokin iso valkoinen esine joka heijastaa auringon valon kohteeseen.
Jos halogeeni niin auringon valo piiloon tai (cto) kääntö punertavaan esim ikkunaan.
Ja jos eukolla/ukolla on ryppyjä niin tasainen diffuusi roscon 58 kohteeseen, joka valaisee ryppyjen varjot piiloon.

Tämän jälkeen kuvaat itse panosi (Muistaen toki kuvakulmat joissa pysyt poissa valon tieltä. <5 ottoa per asento on tavoite.) makuuhuoneessa jossa on lämpötila >30C°, ilmassa haisee sisään palavien kalvojen unohtumaton kemiallinen katku, kamerassa on kiinni 100W Pilluspotti®(Diffusoituen 20cmx20cm sateenvarjosta.), verhot uhkaavat syttyä tuleen raksilampuista ja kiveksiisi on teipattu roudiksella haulikkomikki autenttisen lotinan tallentamiseksi.

Niin, pornon tekohan oli helppoa ja hauskaa, nusasee vaan kun joku kuvaa ja muistaa tulla naamalle.
Takaisin alkuun
assa
LähetäLähetetty: 28.1.2007, 11:47  Vastaa lainaamalla viestiä
Tähtisumun seksikkäin


Liittynyt: 03 Lok 2005
Viestejä: 3329
Paikkakunta: Online

^Näin saatiin varsin romanttinen mielikuva pornoshooteista Laughing

_________________
dont show her you want - make her want you
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tampereen Tyttö
LähetäLähetetty: 28.1.2007, 12:05  Vastaa lainaamalla viestiä
Supermalli


Liittynyt: 01 Lok 2006
Viestejä: 1094

No niin, unohda Härski sitten ne meidän videot... ei mennyt varmaan yhtään kohtaa meillä oikein... paikalla olevat valot päälle, kamera käyntiin ja sitten tämä vaimo käyntiin ja katsotaan, mitä tuli... kun vielä jostain syystä kuvaajallakin menee aina välillä keskittymiskyky ja pitää purkaa kuvaajan jäykkyyttä ja jatkaa sitten taas... no onpahan ainakin aitoa... Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Härski
LähetäLähetetty: 28.1.2007, 16:08  Vastaa lainaamalla viestiä
Horst Nussbaum, poketuottaja


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 2878

^ Hyvällä videolla on monta osa-aluetta joista ok valaistus on yksi.

Mutta tärkein on tuo että mallit on aidosti ja innokkaasti mukana ja että se näkyy ja kuuluu. Eli näytteleminen ja teeskentely tuhoaa kaiken mitä kaikki muut osa-alueet täydellisesti tekemällä voi saada aikaan.

Eli sinut tuntien Pii-Vaimo väittäisin että tuo tärkein on teillä aina hanskassa.

Se kamera minkä voitit www.omakuva.org/videogalleria/ videoistasi hanskaa kyllä tilanteen varsin hyvin ja aseta isoja vaatimuksia valolle jos tavoitteena on päästä hyvään kotivideotasoon teknisesti.

Itseasiassa runsas valaistus eli mieluummin monta heikompaa valonlähdettä kun 1-2 vahvaa on tärkein ja seuraavaksi tärkein on ettei ole sekavalaistusta, eli jos tulee auringonvaloa ikkunasta ja sitä kohennetaan keinovalolla niin se on sika-vaikeaa.

Teillä on varmasti ollut muutama kodin valaisin päällä ja aurinko ei ole paistanut ikkunasta joten uskon ettei ainakaan kukaan mieskatsoja huomaa valaistuksen puutteita Cool

Videokamera ei ole niin herkkä valaistuksen määrälle ja laadulle kuin stillikamera, vaikka onkin herkempi kuin ihmisen silmä.

Toki aina saadaan teknisesti parempi kuvanlaatu kun panostetaan enemmän valaistukseen, mutta riittävä taso on riittävä koska sen ylittävä osa ei enää lisää katselunautintoa samassa suhteessa kuin mitä joudutaan panostamaan.

Sitten kun on riittävästi kuvauskokemusta nykyvälineillä kannattaa kokeilla noita neuvoja mitä yllä annettiin, mutta kun tehdään kotivideota niin runsast tasainen monesta pienestä samanlaatuisesta valonlähteestä tuleva valo riittää koska kamera osaa valkotasapainoa säätää kunhan ei ole sekavaloa. Ja sitäkin meillä on ollut joissakin pätkissä ja osa niistä on myynyt sika hyvin. Leikkauspöydälläkin voidaan korjata noita asioita jos innostusta riittää.

_________________
"Ahneen loppu on kultainen"
-- vanha suomalainen sananlasku
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tampereen Tyttö
LähetäLähetetty: 28.1.2007, 22:46  Vastaa lainaamalla viestiä
Supermalli


Liittynyt: 01 Lok 2006
Viestejä: 1094

^ En minä tosissani ollut, leikin vain kun me tosi amatöörit näköjään teemme ensin ja ajattelemme vasta sitten... kantapään kautta oppiminen! Kun sen huomasi, että meillä liika ajattelu ja suunnittelu latisti tunnelman. Parempi oli, kun kuvattiin vain! Very Happy

Miten muilla? Suunnitteletteko huolella vai tilanteen mukaan Question
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mr Lothar
LähetäLähetetty: 7.2.2007, 22:47  Vastaa lainaamalla viestiä
Asiantuntijajäsen


Liittynyt: 10 Elo 2005
Viestejä: 1644
Paikkakunta: Keikkailen milloin missäkin

bi-vaimo kirjoitti:

Miten muilla? Suunnitteletteko huolella vai tilanteen mukaan Question


No minä en ainakaan ehdi/jaksa käyttää kovinkaan usein lisävalaistusta, mutta silti on tullut kohtuullisen hyvää materiaali kun on tarpeeksi hyvä kamera.

_________________
Tutustu myös kotisivuihini http://www.MrLothar.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Tampereen Tyttö
LähetäLähetetty: 21.2.2007, 11:06  Vastaa lainaamalla viestiä
Supermalli


Liittynyt: 01 Lok 2006
Viestejä: 1094

^ Voisit laittaa vinkkejä ja kokemuksia tänne... Very Happy Miten esimerkiksi kuvata ja naida samaan aikaan... minulla on tuolla Videogalleriassa varmaan kohta 20 videota ja niissä on kait vähän vaihteleva taso kuvauksen suhteen... yksi pitkä video odottaa Härskillä vuoroaan ja lisää tekisi mieli.... siis kuvata... Kamera on kyllä nyt ihan hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia

Näytä seuraava aihe
Näytä edellinen aihe
Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Seksitreffit Seksikeskustelu Foorumin päävalikko  ~  Amatöörit

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin


 
Siirry:  
Voit kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa




Powered by phpBB and Ad Infinitum v1.06

Ilmainen webcam:





eXTReMe Tracker